Edit
10 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Egy kicsit vergődött a kapus előtt: beadásból zseniális gól

2015.10.02. 09:20

A Borussia Dortmund új edzője, Thomas Tuchel 14. mérkőzésén is veretlen maradt, a PAOK-kal játszott 1-1-et azonban valószínű, hogy nem a legnagyobb sikerek között fogja számon tartani. Nem sokon múlott a döntetlen.

Az Európa Liga-meccsen a görög csapat szerzett vezetést, Mak a 24. percben talált kapuba. A Dortmund csak a második félidőben, a 72. percben tudott egyenlíteni egy szerencsés góllal.

Gonzalo Castro húsz méterről próbálta egy emeléssel Jonas Hofmannt helyzetbe hozni az ötösön. A csatár viszont - szándékosan - hozzá sem ért a labdához, átfutott előtte, sőt, még fel is ugrott, mintha lőni akarna. Mozgásával megzavarta a PAOK-kapust, a labda pedig kapuba pattogott. Vagyis Hofmann egy remek testcsellel szerzett gólt - kvázi -, ha ő nincs ott, a kapus lábbal állítja meg a labdát. A gólt természetesen Castrónak adták, mert ő rúgta el a labdát.

A meccsen nyolc német szurkolót tartóztattak le, a második félidőben petárdákkal dobálták meg a rohamrendőröket. Emiatt több percig a játék is állt.