Csütörtökön felfüggeszthetik Blattert

2015.10.07. 20:19

Sepp Blatter FIFA-elnököt 90 napra felfüggesztheti saját szervezetének etikai bizottsága, ha vétkesnek találják az ellene indult vizsgálatban, illetve, ha erre esélyt látnak. A nyomozást irányító ügyész tiltatná el tisztségétől három hónapra, ezt ma már közölték is Blatterrel, de erre még a bizottságnak is bólintania kell csütörtöki ülésén - értesült a Guardian és a BBC.

"A hírt közölték az elnökkel, de ő nyugodt, ne feledjék, ő az etikai bizottság atyja. Ez egy 90 napos átmeneti felfüggyesztés lenne, de még nem függesztették fel. A bizottság még nem döntött, az ülései még folytatódni fognak" - mondta a BBC-nek Klauss Stohlker, Blatter tanácsadója.

Ha a felfüggesztés megtörténne, januárig Blatter nem működhetne elnökként, ám ő korábban jelezte, csak 2016 február 26-án hagyná el a posztot, vagyis egy kisidőre még visszatérhetne, elméletileg.

Blatter ellen pár hete indult hivatalos eljárás Svájcban, miután kiderült, 1,8 millió eurót átutalt Michel Platini UEFA-elnöknek egy nyolc évvel korábbi szolgáltatásért. Hivatalából viszont nem távolították el eddig.

A vizsgálat kiterjed Platinire is, de az ő esetében még nem tudni, mire készül az etikai bizottság. A francia sportvezető állítja, az 1,8 millió euró legális kifizetés volt, még ha késett is közel kilenc évet.

Platini a svájci ügyészség nyomozásában olyan emberként szerepel, aki "egy tanú és egy gyanúsított közötti pozícióban áll".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla