Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

A pillanat, amikor életben maradtunk 1-1-nél

2015.10.09. 09:47

Böde pár perccel korábban egyenlített a csütörtöki Magyarország-Feröer Eb-selejtezőn, támadtunk a győztes gólért, amikor a vendégek a második félidőben olyan ritkán látható ellentámadást vezettek. A feröeri csatár egyedül ugrott ki a tizenhatosnál, és bár majdnem elesett, utolérte a labdát, csak Király volt már előtte. Guzmics Richárd ért vissza vele, így Edmundsson lövés helyett megcsinálta a visszacselt, a lendületből érkező magyar meg kihúzta, nemcsak a támaszkodó lábát, hanem mind a kettőt.

Az osztrák Schörgenhofer bíró azonnal mutatta, mehet a játék tovább, nem volt szabálytalanság, de sejteni lehetett, hogy volt. A visszajátszás aztán bizonyította is ezt, teljesen egyértelmű büntetőt úsztunk meg.

Percek sem teltek el, Böde a másik oldalon bebombázta a győztes gólt.

Így esélyünk van még a csoport második helyének a megszerzésére vasárnap, Görögországban, az kell, hogy több pontot szerezzünk a görögök ellen, mint a románok Feröeren, vagyis a sorsunk nincs a saját kezünkben. A pótselejtezős harmadik hely viszont már biztos, és lehetünk még legjobb harmadikok is, ez szintén azonnali kijutást jelentene.