Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

A női Aranylabda jelöltjei már megvannak

2015.10.19. 20:06

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a France Football magazin nyilvánosságra hozta annak a tíz női futballistának a nevét, akik közül kikerül az év legjobb játékosa. A jelöltekre október 20. és november 15. között adhatják le szavazatukat a FIFA-tagállamok válogatottjainak szövetségi kapitányai, csapatkapitányai, illetve az országok delegált újságírói. A FIFA november 30-án jelenti be, hogy mely három futballista maradt versenyben, írja az MTI.

A listára nem került fel az ötszörös győztes, tavaly második brazil Marta, ott van viszont az idei világbajnokság döntőjében mesterhármast szerző amerikai Carli Lloyd.

A férfi jelöltek listáját kedden hozzák nyilvánosságra, a FIFA-gálát - ahol a győztesekre derül fény - január 11-én rendezik a zürichi Kongresszusi Központban.

    A lista:

Nadine Angerer (német, Portland Thorns), Ramona Bachmann (svájci, FC Rosengard), Kadeisha Buchanan (kanadai, West Virginia University), Amandine Henry (francia, Olympique Lyon), Eugénie Le Sommer (francia, Olympique Lyon), Carli Lloyd (amerikai, Houston Dash), Mijama Aja (japán, Okayama Yunogo Belle), Megan Rapinoe (amerikai, Seattle Reign), Célia Sasic (német, 1.FFC Frankfurt), Hope Solo (amerikai, Seattle Reign)