Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Storck: Az állóképességen és a meccs végi labdatartáson kell javítani

2015.10.19. 14:15 Módosítva: 2015.11.10. 22:36

Bernd Storck Telkiben tartott hétfőn sajtótájékoztatót, és azt mondta, nagyon büszkék arra, hogy pótselejtezőt játszik a válogatott.

Nehéz szituáció volt a játékosok, a szövetség és jómagam számára is, amikor átvettem a csapatot, de együtt, közösen megoldottuk a feladatot.

A norvég válogatott szerinte fiatal futballistákból áll, de így is nemzetközi szinten jegyzett futballisták alkotják, közülük többen a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában szerepelnek klubcsapataikkal.

Storck úgy látja, hadrendjüket tekintve 4-4-1-1-es és a 4-4-2-es rendszert preferálja Per-Mathias Högmo szövetségi kapitány, akinek csapata csak az utolsó játéknapon, olaszországi vereségével vesztette el az egyenes kvalifikációt jelentő második helyet a csoportjában. Megjegyezte még, hogy erős a norvégok védelme, amit többek között az jelez, hogy a tíz csoportmeccsükből haton nem kaptak gólt.

Storck mindkét gárdának 50 százalék esélye van a párharc megnyerésére. Hozzátette, azt tartja fontosnak, hogy november 12-én az első, oslói meccsen olyan eredményt érjenek el, hogy három nappal később, a másodikon bármi megtörténhessen a magyar szurkolók támogatásával.

A nehézségek között említette, hogy a legutóbbi, görögországi meccsen problémájuk volt az állóképességgel, ezen szerinte javítani kell, és reméli, hogy a játékosok megfelelő állapotban érkeznek majd az edzőtáborba. Nem örült annak, hogy a legkorábbi időpontban lesz az első találkozó, mert így kevesebb idő jut majd a felkészülésre, amelynek első napján még külön dolgoznak majd játékosai annak függvényében, hogy az előtte levő hétvégén ki mennyit játszott a klubjában.

Sokat fejlődött a magyar válogatott az általa irányított első, románok elleni és a legutóbbi, görögországi találkozó között, mondta. Szerinte csapata sokkal jobban játszott Pireuszban annak ellenére is, hogy akkor négy gólt kapott, míg a románok ellen gól nélküli döntetlent ért el. Szerinte amin javítani kell az, hogy az utolsó negyedórában többet kell birtokolni a labdát, mert ezt nem sikerült megvalósítani Észak-Írországban és Görögországban sem, és – többek között – emiatt kapott gól mindkét meccsen a hajrában a válogatott.

Saját magáról úgy nyilatkozott, hogy nem érez extra nyomást, mert nyomás mindig van az emberen, akár klubedző, akár szövetségi kapitány, írta az MTI.