Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Storck megfuttatta Bödééket

2015.11.03. 19:43

A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott NB I.-ben játszó kerettagjainak fizikai állapotát, állóképességét mérte fel Bernd Storck szövetségi kapitány és stábja a Vasas Pasaréti Sportcentrumában.

A teszteket Victor Moore erőnléti edző vezetésével két turnusban végezték a játékosok, akik különböző intenzitású, rövid sprinteket – 10, 20 és 30 méter – teljesítettek a fotocellás mérőkapuk között, majd az orvosi stáb rögzítette a labdarúgók pulzusértékeit és vérmintákat vett tőlük. Ezután hosszabb távú futásokra – 4x1200, 1600 és 2000 méter – került sor, amelyet ismét pulzusmérés és vérvétel követett.

A német szakvezető elmondta, ez a Bundesligában is alkalmazott felmérő azt a célt szolgálja, hogy pontos képet kapjon a futballisták fizikai állapotáról, és az eredmények alapján személyre szabhassa a játékosok feladatait a jövő csütörtöki oslói első mérkőzésig.

„Azért vagyok különösen hálás, hogy összejöhetett az egy héttel megtoldott felkészülési időszak, mert éppen az ilyen típusú, számunkra fontos vizsgálatokat nem lett volna lehetőség elvégezni, ha nincs az e heti összetartás" – fogalmazott Storck, aki 18 órától már normál edzést tartott a kerettagoknak.

Storck szerint szó sincs arról, hogy a magyar játékosoknak rossz lenne az erőnlétük, a felmérések azt a célt szolgálják, hogy mindenkiről pontos adatokat kapjon, így a következő időszakban optimális edzésmunkát végezhessenek a futballisták.

Sallai Roland, a Puskás Akadémia támadója elhagyta az edzőtábort, és visszatért klubcsapatához, amellyel szerdán az Ifjúsági Ligában lép pályára.

„Fontosnak tartottam, hogy megismerkedjen a válogatott légkörével, de számára nagyon fontos a Celtic elleni mérkőzés, így a klubbal abban egyeztünk meg, hogy ott már számíthat a játékára" – fogalmazott Storck.

Az Eb-pótselejtező első meccse jövő hét csütörtökön Oslóban lesz, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét mérkőzés 20.45-kor kezdődik majd.