Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Ünnepelte a bíró a Tottenham gólját?

2015.11.03. 13:13

A Tottenham simán, 3-1-re verte az Aston Villát hétfő este, a Premier League 11. fordulójában. Az első gól rögtön az elején esett, és nagyon furcsa volt a játékvezető, Mike Dean ezt követő mozdulatsora.

Jól látható, hogy a bíró felteszi mindkét kezét, amely azt is jelenthetné, hogy a Spurs-játékos Dembélé és Ciaran Clark birkózását szabályosnak ítélte, és előnyszabályt adott. Utána viszont olyan, mintha másodpercekig ünnepelne, majd középre mutat, és még akkor is rázza az öklét.

Dean nem követett el meccset befolyásoló hibát, és azt sem lehet felróni neki, hogy a Tottenhamnek fújt volna. De nem az első ilyen esete. Érdemes megnézni a néhány hónapja lejátszott Swansea–Manchester United-meccsen, ahogy egy elrontott walesi támadás után látványosan bosszankodott:

Dean 2000 óta vezet PL-meccseket, már korábban is sok bírálatot kapott. 2010-ben a Manchester Unied–Chelsea-n, gyakorlatilag bajnoki döntőben négy 11-est kértek rajta számon. Az idén szeptemberben pedig az Arsenal-szurkolók nyújtottak be petíciót, hogy Dean többet ne vezethesse a klub meccseit. Hiába gyűlt össze néhány héten belül százezer aláírás, mégis megkapta az Arsenal–Chelsea-meccset, ahol elmulasztott kiosztani egy pirosat az egyik oldalon, és megítélt egy jogtalan kiállítást a másikon.