Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Dunaújvárosba költözik az újpesti futballcsapat

2015.11.12. 13:27

A Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt februárban Dunaújvárosban játszhatja hazai mérkőzéseit az Újpest labdarúgócsapata.

 A klub csütörtöki sajtóbeszélgetésén Gyarmati Eszter ügyvezető elmondta: a Nemzeti Sportközpontok (NSK) vezetőivel történt közelmúltbeli egyeztetésen kiderült, hogy a létesítmény részleges rekonstrukciója - a jelenlegi tervek szerint - december 1-jén kezdődik, és előreláthatólag 120 napig tart.

Amennyiben a klubnak nem sikerül elérnie, hogy a munkálatok ideje alatt is hazai pályán játszhassa mérkőzéseit a csapat, a februárra kisorsolt három bajnokit (a Videoton, az MTK és a Debrecen ellenit) albérletben kell megrendeznie. Az Újpest közelében található létesítmények közül vélhetően a REAC, a BVSC és a Vác stadionját sem engedélyezné élvonalbeli meccsekre a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A kispesti Bozsik Stadion bontása előreláthatóan a tavaszi szezon előtt kezdődik, míg a Vasas létesítményében, az Illovszky Stadionban játssza hazai meccseit az MTK is. Így marad a számukra legközelebbi megoldásként az NB II.-es Dunaújváros otthona.

A két klub legendás rivalizálása miatt a Ferencváros stadionja nem került szóba lehetséges helyszínként.

Az ügyvezető úgy fogalmazott: a lelátók, a klubház és a Megyeri úti fejépület - 800 millió forintos - felújítása során látványos változások nem várhatók. Jelezte, a kéréseiket, javaslataikat megfogalmazták, de az NSK illetékesei ezeknek csak a 10 százalékát fogadták el. (MTI)