Meccs közben lövöldöztek Párizsban a Stade de France-nál

2015.11.13. 22:12 Módosítva: 2015.11.13. 22:22
Robbanásokat hallottak Párizsban a Stade de France közelében, ahol a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzést játszották. A meccsel egy időben három helyszínen lövöldöztek. Halálos áldozatok is vannak. Egy koncertteremben túszokat ejtettek.

Az eseményeket percről percre közvetítjük ebben a cikkünkben. Kattintson!

Párizsban Franciaország Németországgal játszott barátságos futballmérkőzést a Stade de France-ban, amikor a stadion közelében robbanásokat hallottak. Több közeli helyszínen lövöldözés tört ki. 

Lövöldözés három helyszínen

A Le Figaro azt írta, hogy két robbantást hallottak a stadionnál, és Párizsban három helyszínen is lövöldözés tört ki. A Figaro rendőrségi források alapján azt írta, hogy 30-ra nőtt a halálos áldozatok száma.

Először a belvárosi X. kerületben, a Le Petit Cambodge nevű étterem környékén dördültek lövések, majd az onnan nem messze található Bataclan nevű koncertterem előtt, később pedig a rue Charonne környékén is. 

A Stade de France-nál egy feldarabolt holttestet találtak.

A meccsen lévő François Hollande francia államfőt kimenekítették a stadionból. Később közölték, hogy az elnök a Belügyminisztériumban van, ahol tájékozódik a helyzetről.

Túszokat ejtettek a klubban

Az AFP hírügynökség szerint túszokat is ejtettek a Bataclanban, nagyjából 60-an lehetnek a teremben. Szemtanúk beszámolói alapján két férfi ment be felfegyverkezve a klubba, ahol az Eagles of Death Metal koncertje zajlott. A környéket a rendőrök lezárták.

Egyelőre nincsenek hivatalos információk, így nem tudni, hogy a meccshez van-e bármi köze a lövöldözésnek és a robbanó hangoknak, illetve hogy mi az összefüggés a különböző lövöldözések között.

Egy szemtanú, aki az egyik megtámadott bárban tartózkodott, beszámolt a Guardiannak az eseményekről. "Lövéseket hallottunk, aztán láttuk, hogy az étterem első részében hatan-heten elterültek a földön. Valaki azt mondta, autókból tüzet nyitottak a helyre.

Rettenetes volt, nem láttam semmit, csak a lövéseket lehetett hallani. Egy asztalt húztunk magunkra, hogy védekezzünk. Alig tudtunk kijutni a helyről, mert halmokban feküdtek a testek az útban. 

A francia Belügyminisztériumban folyamatosan zajlik a válságtanácskozás. A francia-német meccsen a stadionban bemondták, hogy senki ne hagyja el a helyét. Nem nyitották ki a kapukat sem.

Ha a helyszínen van, és látott, hallott valamit, kérjük, írjon az ugyelet@mail.index.hu címre!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport