Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

A francia futballválogatott unokatestvére az egyik áldozat

2015.11.14. 22:19

A francia labdarúgó-válogatott védekező középpályásának, Lassana Diarrának az unokatestvére a pénteki párizsi merényletek egyik áldozata. A Chelsea, az Arsenal és a Real Madrid korábbi, az Olympique Marseille jelenlegi játékosa szombaton internetes közösségi oldalán jelezte, hogy egyik rokona is elhunyt a merényletek során, írta az MTI.

"Nehéz szívvel mondom, hogy személyesen is érintettek a támadások. Az unokatestvérem igazodási pont volt számomra" - írta a középpályás, aki egyik legfontosabb szurkolójaként, illetve idősebb nővéreként tekintett Asta Diakitére.

Lassana Diarra
Lassana Diarra

"A terror légkörében mindannyiunk számára - akik a hazánkat és a sokszínűséget képviseljük - fontos, hogy hallassuk a hangunkat, és egységesek maradjunk a szín nélküli és vallás nélküli rémülettel szemben. Együtt kell megvédenünk a szeretetet, a tiszteletet és a békét" - üzente a 30 éves Diarra.

Csapattársa, Antoine Griezmann a németek elleni meccs lefújása után a nővéréért aggódott, aki részt vett az Eagles of Death Metal zenekar koncertjén, a Bataclan klubban, amelyet szintén megtámadtak, de a fiatal nőnek nem esett bántódása.

Diarra és Griezmann is kezdő volt a Németország elleni péntek esti barátságos mérkőzésen. A 2-0-s hazai győzelemmel végződött párizsi találkozó közben a stadionban is lehetett hallani az első robbanásokat. Francois Hollande államelnököt kimenekítették a helyszínről. A meccs normálisan lezajlott, de a végén a műsorközlő arra szólította fel a nézőket - és az eredményjelzőn is erre kérték őket -, hogy kizárólag három kijáraton, az északin, a délin és a nyugatin hagyják el a stadiont. Több ezer szurkoló a gyepen várakozott még fél órával az összecsapás után is.

Hollande az Iszlám Állam dzsihadista szervezet által elkövetett háborús tettnek nevezte a párizsi merényletsorozatot, amelynek a legfrissebb jelentések szerint 129 halálos áldozata és jóval több mint 300 sebesültje van, több mint nyolcvan ember állapota válságos.