Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Gyászszünettel kezdődik a magyar-norvég, három okból is

2015.11.15. 12:37

A pénteki párizsi terrortámadás áldozatainak, valamint a héten elhunyt Fülöp Márton és Várhidi Pál emlékére egyperces gyászszünettel kezdődik a ma esti Magyarország-Norvégia Európa-bajnoki pótselejtező.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a fokozott biztonsági intézkedések miatt ismételten kéri a szurkolókat, hogy időben induljanak el a Groupama Arénában 20.45-kor kezdődő találkozóra. A kapukat 18.15 órakor nyitják ki.

Az MLSZ felhívta a figyelmet, hogy mindenkinél legyen személyi azonosító okmány, viszont a gyorsabb bejutás érdekében a nézők ne vigyenek magukkal táskát, csomagot vagy esernyőt.

A stadion környékén a parkolás csak korlátozott mértékben vehető igénybe, ezért az MLSZ azt javasolja a szurkolóknak, hogy a tömegközlekedést használják.

A szövetség szeretné, ha a Himnuszra mind a 22 ezer néző elfoglalhatná a helyét, és fokozottan kéri a szurkolókat, hogy a lépcsőkre ne üljenek, azokat hagyják szabadon. A pályára lépni a mérkőzés előtt, alatt és után is szigorúan tilos.

A találkozóra 1200 vendégdrukkert várnak, biztonsági szektor nem lesz. Az MLSZ hangos, szenvedélyes, de sportszerű bíztatásra buzdítja a szurkolókat.

A pótselejtező első, csütörtöki mérkőzését Oslóban 1-0-ra a magyar válogatott nyerte. (MTI)