Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

A franciák örülnek legjobban a magyar Eb-részvételnek

2015.11.16. 08:29

Európa legnagyobb sportújságai mind weboldaluk címlapjára tették az Európa-bajnokságra kijutott magyar futballválogatottat.

"Priskin-gól, ciao Norvégia! Magyarország repül az Eb-re" - írta a Gazzetta.it, ami csapatképes cikkben tudósított a meccsről. 

A Kicker.de nyitóoldalára Priskin Tamás került fel, amint bombagólját ünnepli, mellette a szöveg: 2-1, Magyarország megy a franciaországi Eb-re, Priskin tette sínre a csapatot.

A német újság azzal, hogy német kapitány, Bernd Storck vitte ki a csapatot, nem igazán foglalkozott, azzal viszont igen, hogy Király Gábor idősebb lesz a júniusi torna idején, mint Lothar Matthäus volt 2000-ben, így valószínűleg megdönti az exklasszis korrekordját: "Király a legidősebb Eb-résztvevő, lenyomja Matthäust". (Király április 1-én tölti a 40-et.)

Szerényebben számolt be a barcelonai Mundodeportivo.com, de kiemelte, mennyire régen voltunk bárhol: "Magyarország kiverte Norvégiát, és 30 év után visszatér az elitbe". 

A BBC tárgyilagos, mint mindig, de igen előkelő helyen hozta a meccstudósítást, címoldalán, a franciaországi terrorhírek alatt közvetlenül. "3-1-es összesítéssel jutott ki első nagy tornájára 1986 óta Magyarország."

A legjobban látszólag az Eb-t rendező franciák örülnek az érkezésünknek, a legnagyobb sportlap, a L'Equipe egy nagy Király-fotóval kezdődött, és az alábbi szöveggel:

"Magyarország 30 év után ismét! A norvégiai 1-0 után otthon 2-1-re győztek, és kijutottak az Euro 2016-ra, az első nagy tornájukra 30 éve."