Klára
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Amihez Storck nyúlt, arannyá változott

2015.11.16. 09:18 Módosítva: 2015.11.16. 11:30

Az egész Európa-bajnoki selejtezősorozatban vasárnap játszott a legjobban a magyar labdarúgó-válogatott.

Megvolt a szervezettség, a küzdés, a megszállottság, és gyors, tetszetős támadásokat vezettünk.

Bernd Storck tökéletesen meccselt idegenben és itthon is. A húzásai egytől egyig ültek. Bátor volt, és amikor azt mondta, hogy nagyszerűen felkészültünk, akkor az nem csak üres maszlag volt.

Vegyük végig, mit jelentettek Storck lépései.

  • Kicserélte a stábot, a világ- és Európa-bajnok Andy Möller érkezése nem hathatott rosszul, hiszen a játékosok többsége őt gyerekkorában láthatta, akár még példaképük is lehetett.
  • A 21 éves Kleinheisler László nem játszik a Videotonban, mert nem hosszabbította meg a szerződését. Ő ettől függetlenül betette, és egy olyan fontos gólt lőtt Oslóban, amivel véget vetett a norvégok elleni 34 éves nyeretlenségnek.
  • A hazai meccsen kitartott Guzmics és Lang mellett, nem tette vissza Juhász Rolandot a védelem közepére. Hányszor hallottuk a magyar szakmától, hogy egy védelem összerakása évekbe telik. Neki pár napja volt, megoldotta.
  • Centerbe Priskin Tamást állította a lengyel góllövőlista vezetője (Nikolics Nemanja) helyett, illetve a legtöbb magyar találatot jegyző, hazai pályán a közönség feltétlen rokonszenvét élvező Böde Dániel helyett. A Slovan csatára óriási gólt lőtt, ami lélektanilag is igen fontos volt. Priskinnek nem volt rossz passza.
  • Miután Bödét becserélte, a szöglet utáni csúsztatásából jött a norvég öngól, amivel 2-0 lett, és el is dőlt a párharc.
  • Bátran hozzányúlt ezúttal is Nagy Ádámhoz, aki 12 éves korában abbahagyta a futballt, mert azokat favorizálták, akik testileg jobban fejlődtek.

Mondja el a véleményét a Sport Géza Facebook-oldalán!

Kleinheisler és Priskin gólt lőtt, felkarolta Nagy Ádámot. Összepakolta a védelmet.

Posted by Sport Géza on Monday, November 16, 2015