Friderika
10 °C
18 °C

Még a szendvicsekbe is belenéznek a Clásicón

2015.11.17. 12:22

A párizsi terrortámadás után nagyon szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be Európa szinte minden stadionjában. Elmarad a keddi belga-spanyol meccs is, de Madridban, a Bernabeuban szombaton megtartják az El Clásicót, a Real Madrid–Barcelona szuperrangadót.

Alig egy héttel a terrortámadás után kiemelt kockázatú a meccs, mivel Párizsban a francia-német meccsen is robbantani akartak, amit csak a biztonsági embereknek sikerült megakadályozniuk.

Ahogy az AS című lapnak a szervezők fogalmaztak, extra biztonsági intézkedéseket fognak bevezetni.

Még a szendvicseket is meg fogjuk vizsgálni.

És ezt még véletlenül sem csak viccből mondta a biztonsági szakértő. Szeptemberben, a madridi Bajnokok Ligája-meccsen a Benfica-drukkerek szendvicsekben csempészték be a pirotechnikai eszközöket az Atlético elleni meccsre.

A szakember hozzátette, várja a drukkerek együttműködését is, hiszen Párizsban, a robbantás után sem tört ki pánik a Stade de France-ben, a szurkolók nem féltek, és a himnuszt énekelve vonultak ki békésen.

Az utóbbi években is kiemelt eseménynek számított az El CLásico, hiszen ilyenkor körülbelül ezer biztonsági ember, rendőr, orvos őrködött a rend felett. Ez a szám most egészen biztosan a többszöröse lesz ennek.

A szezon első Real Madrid–Barcelona meccsét szombaton 18:15-től rendezik.