Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dzsudzsák így fanatizált a meccs előtt

2015.11.17. 08:39 Módosítva: 2015-11-17 09:04:31

A magyar futballválogatott a Groupama Arénában 2-1-re legyőzte Norvégiát, ezzel kijutott a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokságra. A találkozó előtt, közvetlenül a bemelegítésre készülve, a magyar csapat kapitánya Dzsudzsák Balázs tüzelte társait.

A részleteket a Nso.hu közölte.

„Srácok, halljátok, mi van kint? Húszezer ember szurkol nekünk csak itt, tíz-tizenötmillió világszerte a tévék előtt. Ezt a továbbjutást innen nem viheti el senki! A világ legjobb csapata sem, ez a norvég sem! Kilencven perc, nehéz lesz,

de tegye oda magát mindenki, dögöljünk bele, köpjük ki a tüdőnket, hajtsuk ki a belünket, de ne engedjük el, amiért annyit dolgoztunk, és itt van a kezünkben!

Rúgjunk oda keményen, majd kipihenjük a fáradtságot, a sérülést akár, de most itt nem engedhetjük őket a kapunk közelébe! Talán sohasem lesz ilyen esélyünk, de meglehet, annak sem, aki még csak húszéves. Ezt a sanszot meg kell ragadni! Gyerünk, gyerekek, menjünk ki, fussunk, amennyit csak bírunk, mert akkor a sors velünk lesz! Nyomás kifelé! Hajrá, Magyarország!”

Dzsudzsák az utóbbi meccseken nem játszott jól, még Norvégiában sem tartozott a legjobbak közé. Aztán a visszavágón már egy másik Dzsudzsákot látott a közönség, aki hajtott, csúszott-mászott, kis szerencsével ő is gólt szerezhetett volna.

Az Üllői úton nem először fordult elő, hogy a szurkolókra hivatkozva sikerült feltüzelni a csapatot. Dalnoki Jenő, a Ferencváros egykori vezetőedzője az 1975-ös KEK-menetelés során, a Liverpool elleni találkozó előtt nyitotta ki az öltöző ablakát, amikor a drukkerek kint a himnuszt énekelték, így fanatizálva játékosait, akik ki is verték az angol csapatot.

Hogy Dzsudzsák Balázs a legnagyobb király-e a magyar futballban, azt a Facebookon kifejtheti.

"...dögöljünk bele, köpjük ki a tüdőnket,..."

Szerző: Sport Géza2015. november 17.