Edit
15 °C
29 °C

Dzsudzsák így fanatizált a meccs előtt

2015.11.17. 08:39 Módosítva: 2015.11.17. 09:04

A magyar futballválogatott a Groupama Arénában 2-1-re legyőzte Norvégiát, ezzel kijutott a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokságra. A találkozó előtt, közvetlenül a bemelegítésre készülve, a magyar csapat kapitánya Dzsudzsák Balázs tüzelte társait.

A részleteket a Nso.hu közölte.

„Srácok, halljátok, mi van kint? Húszezer ember szurkol nekünk csak itt, tíz-tizenötmillió világszerte a tévék előtt. Ezt a továbbjutást innen nem viheti el senki! A világ legjobb csapata sem, ez a norvég sem! Kilencven perc, nehéz lesz,

de tegye oda magát mindenki, dögöljünk bele, köpjük ki a tüdőnket, hajtsuk ki a belünket, de ne engedjük el, amiért annyit dolgoztunk, és itt van a kezünkben!

Rúgjunk oda keményen, majd kipihenjük a fáradtságot, a sérülést akár, de most itt nem engedhetjük őket a kapunk közelébe! Talán sohasem lesz ilyen esélyünk, de meglehet, annak sem, aki még csak húszéves. Ezt a sanszot meg kell ragadni! Gyerünk, gyerekek, menjünk ki, fussunk, amennyit csak bírunk, mert akkor a sors velünk lesz! Nyomás kifelé! Hajrá, Magyarország!”

Dzsudzsák az utóbbi meccseken nem játszott jól, még Norvégiában sem tartozott a legjobbak közé. Aztán a visszavágón már egy másik Dzsudzsákot látott a közönség, aki hajtott, csúszott-mászott, kis szerencsével ő is gólt szerezhetett volna.

Az Üllői úton nem először fordult elő, hogy a szurkolókra hivatkozva sikerült feltüzelni a csapatot. Dalnoki Jenő, a Ferencváros egykori vezetőedzője az 1975-ös KEK-menetelés során, a Liverpool elleni találkozó előtt nyitotta ki az öltöző ablakát, amikor a drukkerek kint a himnuszt énekelték, így fanatizálva játékosait, akik ki is verték az angol csapatot.

Hogy Dzsudzsák Balázs a legnagyobb király-e a magyar futballban, azt a Facebookon kifejtheti.

"...dögöljünk bele, köpjük ki a tüdőnket,..."

Szerző: Sport Géza2015. november 17.