Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Platini a Sportdöntőbíróságon harcol tovább a FIFA ellen

2015.11.20. 13:57

A nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezett Michel Platini, az UEFA elnöke, akit 90 napra tiltott el a FIFA a szervezeten belüli legutóbbi botrány után. Utóbbi fellebbviteli bizottsága szerdán hagyta helyben a 90 napos eltiltást, a francia sportvezető viszont nem adja fel a harcot, ezért a legmagasabb szinten folytatja a fellebbezést.

Platini ügyvédei most azt mondták, abban bíznak, hogy a CAS gyorsan meghozza a döntést az ügyben, és a francia indulhat a FIFA február 26-i elnökválasztásán, aminek egyelőre nem jelöltje, mivel a FIFA választási bizottsága elutasította a jelentkezését.

A FIFA etikai bizottsága október 8-án azért függesztette fel tisztségéből Blattert és Platinit, mert utóbbi kétmillió svájci frankot kapott Blattertől 2011 februárjában. A FIFA-elnök utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta - tanácsadóként kapott Platini, írja az MTI.