György
14 °C
24 °C

Súlyos büntetést kapott az Arsenal-verő horvátok doppingoló focistája

2015.11.21. 08:45

Az UEFA négy évre eltiltotta Arijan Ademit, a Dinamo Zagreb macedón játékosát, mert szeptemberben pozitív doppingmintát adott. Az A- és B-próbája is azt bizonyítja, hogy a játékos többek között az Arsenal elleni BL-meccsen doppingolt. Az európai szövetség a lehető a legkeményebb szankciót alkalmazta.

„Ezt még a legrosszabb forgatókönyv esetén sem tudtuk elképzelni. Mindent megteszünk, ami tőlünk telik, hogy ebben a nehéz időszakban is támogassuk Ademit, akinek olyan erősnek kell maradnia, mint mindig" - olvasható a közleményben.

A Dinamo vezetőedzője, Zoran Mamic elmondta: megdöbbentek a súlyos büntetésen, amely ellen fellebbezni fognak. „Értelmetlen dolog négy évre eltiltani egy játékost, akiről bizonyosodott, hogy szennyezett táplálék-kiegészítőt fogyasztott. A szabály az szabály, és valóban óvatosnak kell lenni, mit fogyaszt az ember, de a négy év túl sok" - vélekedett a tréner, aki hangsúlyozta, Ademi nyilvánvalóan nem tudott a termék hibájáról.

A 24 éves, háromszoros macedón válogatott középpályásnak szeptember 16-án, az Arsenal ellen 2-1-re megnyert Bajnokok Ligája-csoportmeccs után kellett doppingmintát szolgáltatnia.

„Képtelen vagyok szavakba önteni, milyen rettenetesen érzem magam. Nem vagyok bűnös, tudom, hogy nem tettem semmi rosszat, mégis drasztikus büntetést kaptam" - mondta.

Ebben az évben klubja már hatszor ellenőrizte a macedónt, és egyszer sem mutattak ki tiltott szert a szervezetében. (MTI)

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
2999 Ft
2550 Ft