Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Dárdai most dolgozza ki a Guardiola elleni tervet

2015.11.24. 09:53

A Bayern Münchennek kedd este még Bajnokok Ligája-meccse van, de a német szaklap, a Kicker már most foglalkozik a szombati rangadóval, a Hertha BSC ellen.

A tavaly még a kiesés ellen harcoló berliniek idén várakozás felett szerepelnek, 13 forduló után 23 pontot értek el. Mivel az egész szezonra 40 volt a célkitűzés, már módosítani és emelni kellett a tétet.

A Hertha edzője, Dárdai Pál azt mondta a lapnak, hogy ugyan a Bayern a világ legjobb csapata, az a terve, hogy az utolsó pillanatig bátran futballozzanak, és jól végezzék a dolgukat az Allianz Arénában.

„Jó hangulatban vagyunk, mert sok pontot szereztünk, és a pozíciónk is biztató. Ha pedig egy csapat domináns, akkor fennáll a veszélye, hogy ebbe előbb vagy utóbb belefárad” – utalt a Bayernre Dárdai.

A vasárnapi győzelem után hétfőn edzést tartott, kedden szabadnap van, így most dolgozzák ki, mi lehet a Bayern játékának az ellenszere. A haditerv kialakítását már el is kezdték segítőjével, Rainer Widmayerrel.

Hárommeccses eltiltása után a bosnyák csatár, Vedad Ibisevic visszatérhet Münchenben, Mitchell Weiser játékára is van esély. A 21 éves szélső épp a Bayerntől érkezett a Herthához, de a korosztályos válogatottban megsérült, a hétvégén ezért nélkülözte a szakvezető, mert nem akarta tönkretenni. Nagyon veszélyes ugyanis szerinte, ha valaki nem kipihenten, kisebb fájdalommal beáll. Egy újabb és súlyosabb sérülésnek nagyobb a rizikója.

A Bayern a Wolfsburgnak, a Dortmundnak, de az Arsenalnak is ötöt lőtt hazai pályán, a legszorosabb meccset az Augsburg játszott vendégként, ők 2-1-gyel jöttek el a stadionból.