Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Árulónak nevezte saját focistáit az elnök

2015.11.26. 19:40

Az Örmény Labdarúgó Szövetség elnöke, Ruben Hajrapetjan kemény nyilatkozatot tett.

Megerősítette a szerbek gyanúját, miszerint pár örmény futballista nem akart teljes erőbedobással játszani az albánok ellen az Európa-bajnoki selejtezők utolsó fordulójában.

Az albánok simán nyerték 3-0-ra a jereváni meccset, ezzel a dánok előtt elcsípték a második helyet, amivel automatikusan a 24 csapatos torna résztvevői lettek.

Örmény-albán 0-3

„Árulók voltak közöttünk. Ha a legjobb edző ül a kispadon, akkor is veszítettünk volna. Katasztrofális, ami történt, hiszen a futballisták egy nemzetet képviseltek. Nem tudom, milyen hatással lehet ez. Minél hamarabb ki kell vizsgálnunk, mi történt, kik voltak ebben benne” - magyarázta az elnök.

Neveket nem említett, de félmillió eurós (150 millió forint) összegre utalt. A kapus mozgása - ahogy a videón is látszik - a második és harmadik gólnál gondolkodásra késztető.

Mivel az albánok a részvételért 12 millió eurót kaptak az UEFA-tól, még csak azt sem lehet mondani, hogy mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk.

Az UEFA egyelőre nem foglalt állást ebben az ügyben.

A december 12-i sorsoláson az albánok a negyedik kalapba kerültek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!