Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Dárdai szélsője bekavarhat a Bayernnek

2015.11.27. 08:19

Szombaton Bayern München-Hertha BSC rangadót rendeznek a Bundesligában. Hosszú idő után nevezhető ez a találkozó rangadónak, még akkor is, ha a müncheniek elképesztő fölénnyel uralták az eddigi 13 fordulót.

Dárdai Pál a negyedik helyre hozta be a berlini klubot, 23 pontot szereztek eddig, míg tavaly 35-tel éppen csak bentmaradtak.

A Bild cikkében arról ír, hogy a sérüléséből felépülő Mitchell Weiser lehet a magyar szakvezető titkos fegyvere, aki épp a Bayerntől ment a nyáron a Herthához.

„Weiser az összjátékunk egyik legfontosabb eleme a gyorsasága miatt. Képes a szélső védő posztjáról is segíteni a támadásainkat. A játékszervezésben is teljes mértékben használható” - domborította ki Dárdai a játékos erényeit.

A bulvárlapnak azt is elmondta az edző, hogy felépülése jól halad - a múlt heti bajnokit ki kellett hagynia -, szerinte minden rendben lesz, mert a sérült lába szépen gyógyul.

A lap pedig úgy gondolja, hogy a következők miatt lehet a Hertha kulcsembere szombat délután:

  • Ő az egész keret leggyorsabb játékosa: 34,5 kilométeres sebességre képes
  • Ő az egyik legtechnikásabb berlini, aki sokat tanult Münchenben Riberytől. Nemcsak a védekezésben hasznos, a támadásban is.
  • Ő adta a legtöbb gólpasszt a kupában és a bajnokságban is
  • A fájdalom számára másodlagos, mert az U21-es válogatott meccsén sérülten is végig a pályán maradt