Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Koman, Gyurcsó ismét a válogatott közelében

2015.12.07. 10:37

Négynapos edzőtábort tart Telkiben Bern Storck szövetségi kapitány, aki olyan fiatalokat, és olyan futballistákat hívott, akikben szerinte megvan a potenciál, hogy a későbbiekben az A-válogatott keret közelébe kerüljenek. Irány a franciaországi Eb.

Ezt a keretet az MLSZ távlati csapatnak nevezte el, és olyanokból áll, akik már bizonyították, hogy képesek magas szintű teljesítményre, írja az Mlsz.hu

A meghívottak között vannak rutinos játékosok is: Pintér Ádám, Lang Ádám, Kleinheisler László és Nagy Ádám, korábbi válogatottak, mint Koman Vladimir és Gyurcsó Ádám.

„Nagyon fontosnak tartom ezt az összetartást, mert bár a válogatott gerincét adó játékosok képességét, teljesítményét jól ismerem, jó pár olyan labdarúgó futballozik az élvonalban, akikben érezhetően van potenciál” - mondta Bernd Storck.

„Szeretnék még most, jóval az Európa-bajnokság előtt átfogó képet kapni a számításba vehető labdarúgók képességeiről.

Itt elsősorban az U21-es kerettagokra gondolok, akikről sok információt kaptam kollégáimtól, láttam őket nemzetközi mérkőzéseken, de úgy gondolom, érdemes testközelből is megnézni őket.

Mindenkinek tudnia kell, hogy jó teljesítménnyel, folyamatos játékkal lehetősége van bekerülni a válogatott keretébe. Vannak, akik eddig is ott voltak a válogatott közelében, míg másokról úgy gondolom, adott esetben segítségünkre lehetnek a jövőben. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk az Eb-n, nagyon sok munkát kell elvégeznünk, ez a mostani összetartás is ezt a célt segíti. Nagy öröm, hogy a klubok kompromisszumkészségének köszönhetően most lehetőség adódik erre az összetartásra, és a következő időszakban, az egyesületekkel egyeztetve, alkalmanként ismét közös munkát végezhetünk a játékosokkal. ”

A négynapos összetartáson Storck az edzéstervet differenciáltan állítja össze, azok a játékosok, akik sorozatterhelésnek voltak kitéve az utóbbi hetekben, más jellegű munkát végeznek majd, mint akik kevesebb szerepet kaptak klubjukban az elmúlt időszakban.