Manchesteri legendát ültetne a padra a Swansea

2015.12.10. 20:32

Alig rúgta ki a Swansea Garry Monkot, máris megindult a találgatás, vajon ki fog a helyére ülni. Az Independent szerint miután a dél-walesi csapatot 2012-ig irányító Brendan Rodgers még inkább pihenne egy kicsit (őt ugye a Liverpoolnál váltotta nemrég Jürgen Klopp), a Swansea elnöke elhatározta, hogy megkeresi Ryan Giggset, mit szólna egy menedzseri poszthoz a Hattyúsoknál. A 42 éves Manchester United-legenda jelenleg másodedzői minőségben ráncolja a homlokát Louis van Gaal mellett, és sokan úgy gondolják, ő veszi át a holland edző nagy fekete jegyzetfüzetét, ha annak kitelik a szerződése (vagy a MU teljesítményét nézve talán még korábban).

Arról persze a cikk nem szól, Ryan Giggs mit szólt az ajánlathoz, viszont a hír azért nem tűnik pletykának, mivel Huw Jenkins Swansea-elnök évek óta a következő szempontokat preferálja az edzőkeresés során:

  1. legyen fiatal
  2. erőltesse a támadófutballt

Ilyen volt a csapatot a Premier League-be feljuttató Roberto Martinez, Brendan Rodgers, majd a csapat középhátvédjéből edzővé avanzsált Monk is. Giggs simán beillene a sorba, ráadásul ő még walesi is.

Hazatér-e Giggs?  • Hírek
  • Bankszámla