Teréz
1 °C
14 °C

De mit üzent Guardiola egy papírfecnin meccs közben?

2015.12.13. 16:51

A Bayern München 2-0-ra nyerte szombati bajnokiját az Ingolstadt ellen, de a meccs után mindenki azt akarta tudni, Pep Guardiola mit írt arra a darab papírra, amit a második félidőben adott oda Philipp Lahmnak. 

Még az 55. percben, amikor 0-0 volt az állás, Lahm kiment a pálya szélére, hogy elvégezzen egy bedobást, edzője ekkor nyomta a kezébe a cetlit. Lahm elolvasta, elvégezte a bedobást, még egyszer megnézte, mi van a papírra írva, aztán továbbadta Javi Martineznek. 

Nem sokkal később a Bayern szerkezetet váltott: Lahm feljebb lépett, Coman a jobb szélről átment a balra, Martinez meg hátrament védőnek. Hamarosan a meg is született a müncheniek vezető gólja, Lewandowski szerezte, Lahm pedig a 75. percben állította be a végeredményt.

A győzelem után Guardiola bevallotta, hogy a Borussia Mönchengladbachot edző Andre Schuberttől leste el a papíron üzengetést még a múlt héten, amikor kikaptak tőlük. "Ők akkor megvertek minket, most meg mi nyertünk, lehet, hogy minden edzőnek ezt kellene csinálnia" - mondta Pep. Azt is elárulta, hogy az üzenettel azt is szerette volna elérni, hogy csapata az Ingolstadt védelmének bal szélére helyezzen nyomást. 

Lahm azzal poénkodott, hogy az állt a papíron, szerezzen egy gólt, és lehetőleg a bal lábával, ahogy ez később történt.  A Bayern München a 2-0-s győzelemmel továbbra is biztosan vezeti a bajnokságot a Borussia Dortmund és a Dárdai Pál által irányított Hertha előtt.