Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Mourinho-vészhelyzet: 1 pontra a Chelsea a kiesőhelytől

2015.12.14. 10:20

Valószínűtlen volt, hogy a hátulról harmadik, kieső helyen lévő Newcastle United idegenben verje az ötödik Tottenhamet a Premier League-ben, de vasárnap este megtörtént: két link góllal fordított Steve McClaren csapata, és elmozdult a kiesőzónából.

A Chelsea-t is megelőzte az NU, 15.-nek jött föl, José Mourinho csapata így 1 pontra került a kiesőzónától. A 16. forduló zárómeccse így különösen fontos a londoniaknak, bár hátrébb nem eshetnek, már az vérciki, hogy az egészen mostanáig ócsárolt Newcastle-nek jobb mutatói vannak.

Mourinhóéknak nem lesz könnyű dolguk, a harmadikhoz, a meglepetéscsapat Leicester Cityhez mennek hétfő este. A kiscsapat már egy iksszel is pontban odakerülhet a tabellaelső Arsenal mögé, ha nyerne, pontokkal vezetne.

A portugál edzővel csak a bajnokságban már nyolcszor kapott ki a bajnoki címvédő Chelsea, de itt indulhatna a feltámadása, amire Mourinho hónapok óta vár.

Múlt szerdán a BL-ben 2-0-ra megverték a Portót, és csoportelsőként továbbmentek, ami jó alap lehet, és ha győznek, 18 ponttal a 14. helyre jöhetnek föl.