Piroska
-2 °C
5 °C

Guardiola 10 új játékossal építené újra a Chelsea-t?

2015.12.18. 09:06

A Chelsea nagyon gyenge szereplése miatt csütörtökön kirúgták José Mourinhót, másodjára küldték el kedvenc angol csapatától karrierje során, és nagyon úgy néz ki, hogy az idény végéig egy beugró edzőt neveznek majd ki helyére.

Egyre valószínűbb, hogy ez az ember Guus Hiddink lesz. Ő legutóbb a holland válogatottat irányította, de velük leszerepelt, a nyáron kirúgták, Hollandia meg nem jutott ki az Európa-bajnokságra. Klubcsapatnál legutóbb Oroszországban dolgozott, az Anzsi Mahacskala menedzsere volt 2012-ben. 

Guus Hiddink
Guus Hiddink

Ennél érdekesebb, hogy ki lehet a végleges megoldás majd a nyáron. A favorit Pep Guardiola, akiről azt híresztelik, hogy az idény végén elhagyja a Bayern Münchent, és amúgy is szeretne Angliában dolgozni. Rá amúgy a Manchester City is vadászik.

Angol lapok szerint a Chelsea-tulaj Roman Abramovics már beszélt is Guardiolával, és a katalán állítólag azt mondta, hogy tíz új játékost akar szerződtetni, ha kinevezik, mert ennyi ember kell neki, hogy újra tudja építeni a csapatot. 

Pep Guardiola
Pep Guardiola

Képben lehet még az Atlético Madridot edző Diego Simeone is, de ő nem túlzottan szeretne váltani.

A Chelsea tizenhat forduló után az angol bajnokság tizenhatodik helyén áll, és csak egy pontra van a kiesőzónától. Ha a hétvégén megint égnek, akkor kiesőhelyre zuhanhatnak.