Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Guardiola elhagyja a Bayern Münchent

2015.12.20. 12:03

A Bayern München vasárnap bejelentette, amit már egy ideje megszellőztetett a német sajtó: Pep Guardiola távozik a csapattól a szezon végén. Carlo Ancelotti fogja váltani.

Guardiola szerződése a mostani szezon után jár majd le a német csapatnál, és most már biztos, hogy nem hosszabbít. A legvalószínűbb, hogy Angliában folytatja majd, a Manchester Cityt több lap is emlegette már vele kapcsolatban.

Állítólag képben van a Chelsea is, ahonnan nemrég rúgták ki José Mourinhót, angol lapok szerint már tárgyalt is a tulajdonos Roman Abramoviccsal. Ugyanakkor többen úgy tudják, hogy Guardiola legszívesebben a Manchester Unitedet edzené. Hamarosan ott is edzőkérdés lehet, már Louis van Gaal sem biztos benne, hogy folytathatja.

Az sincs viszont kizárva, hogy Pep Guardiola tart egy kis szünetet, ahogy a barcelonás évek után is tette, miután mindent megnyert. 

Guardiola 2013 nyarán vette át a német sztárcsapatot, azóta kétszer volt bajnok a csapattal, nyert egy Német Kupát, egy UEFA Szuperkupát és egy klub-vb-t is, a Bajnokok Ligája-győzelem viszont nem jött össze neki, az elődöntőben álltak meg mindkétszer. Ezen még változtathatnak a nyárig. 

Karl-Heinz Rummenigge elmondta, hálásak mindenért Guardiolának, sok sikert értek el együtt, és már várják, hogy együtt dolgozhassanak Ancelottival, akinek a személyében egy újabb sikeredzőt igazolt a klub. Az olasz edzővel 2019 júniusig szóló szerződést kötnek.

Ancelotti a kinevezéséről azt mondta, hálás, hogy ő lehet a Bayern következő edzője, és sok sikert kívánt Guardiolának a szezon hátralévő részére. "Amikor megtudtam, hogy érdeklődik irántam a Bayern, a többi ajánlat nem is érdekelt" - mondta. 

Az ötvenhat éves Ancelotti legutóbb a Real Madrid edzője volt, két idényt töltött el ott, és megnyerte a csapattal a Bajnokok Ligáját, később az év edzője lett a FIFA-nál. Karrierje során háromszor nyerte meg a BL-t, a németek azt remélik, hogy meglesz a negyedik is velük, ha ez Guardiola utolsó évében nem sikerülne.