Ágnes
-1 °C
2 °C

A legegyszerűbb futball a legszebb, működik a rendszerünk

2015.12.21. 09:06

A Hertha BSC vasárnap 2-0-ra legyőzte a Mainzot, ezzel a Bundesliga őszi szezonját 32 ponttal a harmadik helyen zárta. A klub történetének ez a második legsikeresebb szezonja. Ez a siker egyértelműen Dárdai Pálnak köszönhető, aki az előző bajnokságban megmentette a csapatot a kieséstől, most pedig teljesen át is formálta. A berlini ultrák nem véletlenül tomboltak a mérkőzés után.

Dárdai a hétközben szerzett Német Kupa-győzelemnél is azt mondta, hogy számukra az volt a karácsonyi ajándék, de igazán most ünnepelhetnek. Az stadionban az Ostkurveban helyet foglaló ultrák ki is követelték maguknak, hogy menjen oda hozzájuk Dárdai. A „Látni akarjuk az edző"-t és Pál Dárdait skandálták.

Dárdai pedig teljesítette  a kérést, és együtt ünnepelt játékosaival.

„Egész Berlin a Hertháról beszél, a fodrásztól a postáson át a szemetesig. A legegyszerűbb futball a legszebb is, a mi rendszerünk működik. Amit játszunk, már kezd futballra hasonlítani" – nyilatkozta Dárdai.

Az egykori Hertha-legenda, Axel Krusa is csak lelkendezett az eredmény láttán. „Ez elképesztő, már ötször néztem a tabellára, harmadik hely, ez nagyon szuper. A 32 pontot nem véletlenül szereztük. Ha mindenki egészséges és fejben tiszta marad, akkor a szezon végén elérhető egy nemzetközi kupaszereplés."