Orsolya
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Visszaütött a Pool magabiztos meccs előtti posztja Bogdánnal

2015.12.21. 11:35
  • Bogdán-horrorshow
  • Bogdán hibája vereségre ítélte a Poolt Watfordban
  • Bogdán bakija után a Watford elsüllyesztette a Liverpoolt
  • Bogdán Ádám rémálomszerű bemutatkozása a Poolban

Néhány cím a mindig kemény angol sajtóból a Liverpool watfordi 3-0-ás veresége után. A magyar kapus először védett Premier League-meccsen új csapatában, miután az első számú kapus, Simon Mignolet nem sokkal a kezdés előtt meghúzódott.

Már a 3. percben vezetett a Watford: Bogdán kiejtett egy meglehetően egyszerűen fogható, szögletből érkező beadást, és bár a lepattanót felszedte, Nathan Ake berúgta a labdát. Bogdán és a kamerák szerint is a kapus kezéből rúgta ki a labdát a középpályás, a Pool-edző Jürgen Klopp is ezt mondta, de a Daily Mail kiemeli, Ake sosem jutott volna a lehetőséghez, ha megoldja a feladatát a kapus.

Az újság arról is beszámol, hogy különösen kellemetlen így utólag a klub Snapchat-posztja: pár perccel a kezdés előtt a melegítő Bogdánról tettek ki fotókat "safe hands", azaz biztoskezű felirattal. Kiemelik még, hogy a Boltonnál már 25 PL-meccsen állt a kapuban a 28 éves magyar, de csak egyszer nem kapott gólt.

Bogdán kivételesen sportszerűen beszélt a Liverpool Echónak az esetről, elismerte a hibáját.

"Kiejtettem a labdát, az én hibám, nem keresek mentséget, de úgy éreztem, aztán megfogtam két kézzel, csak kirúgták a kezemből. 

De ha megfogom az elsőt, nincs gól. Mindkét kezem a labdán volt, csakhát másodpercnyi esetről van szó, nehéz volt a bírónak észrevennie. Nem hibáztatom a játékvezetőt, vagy bárki mást. Valamit elrontottam,

át kell gondolnom újra, és tanulnom kell belőle. Pedig nem voltam ideges, jól éreztem magam a meccs előtt. Keményen edzettem ezért a lehetőségért, mégis rémálomként kezdődött. Megyek, és edzek tovább."

A Pool egy hete otthon mentett pontot a 95. percben, amikor Mignolet hibázott, újra nem nyert, így továbbra sem tud elmozdulni a középmezőnyből az új edzővel sem. Úgy tűnt, Klopp összekapja a csapatot, de most már a negyedik meccs óta nem nyernek. Legutóbb a Southamptont győzték le, ütötték ki 6-1-gyel a Ligakupából még december 2-án. Akkor is Bogdán védett, remekül.