Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Dárdai: A győztes mentalitás nem elég

000 6M8NM
2015.12.22. 08:54

A Hertha BSC a Bayern München és a Borussia Dortmund mögött harmadik helyen zárta a téli szezont a német labdarúgó-bajnokság élvonalában.

Nem tudom, hogyan csinálom, de az ificsapatoknál - ahol korábban dolgoztam - szintén sikerült a maximumot kihozni a játékosokból. Talán értek a nyelvükön, vagy csak azt kérem tőlük, amire képesek" - jelentette ki a berliniek edzője, Dárdai Pál az MTI-nek.  

"Nem elég a győztes mentalitás, nem elég csak jól játszani, a lényeg az, hogy a végén hány pontot sikerül összegyűjteni. Mi egyszerű focit játszunk. "

Legutóbb 2008-ban állt ilyen jól a Hertha - akkor a szezon felénél 33 pontosak voltak, vagyis eggyel több, mint most -, az edző akkor a svájci Lucien Favre volt, Dárdai Pál pedig a középpálya motorja.    

Hasonló évünk volt, majdnem bajnokok lettünk, de elrontottuk az utolsó négy fordulót. Erősíteni nem fogunk, sok játékosom van, egészséges konkurenciaharc előreviszi a csapatot, és nem lesz túl kemény a felkészülés."

A játékosként 61-szeres magyar válogatott szakember elmondta még, az a legfontosabb, hogy legyen egy játékkultúra, egyfajta rövidpasszos, tudatos foci, amelyben nagyon sokat kell futni.

"A játékosok jól csinálják, élvezik, a kultúra működik. H a az első januári meccsen, az Augsburg ellen nyerni tudunk, az nagy előrelépés lehet, hogy szép évet zárjunk" - mondta Dárdai. Az Augsburg tavaly ötödik volt, idén gyengén kezdett, novembertől viszont nagyon belejöttek, továbbjutottak az Európa Ligában, és már a 12. helyen állnak.

A szokásoktól eltérően a 39 éves Dárdai ezúttal nem Magyarországon karácsonyozik. Édesapja, idősebb Dárdai Pál a családdal Berlinben karácsonyozik. Fiának ő a legfőbb tanácsadója, akivel minden mérkőzés előtt és után is konzultál.

Emberséget, ami a legfontosabb” - így válaszolt arra a kérdésre, mit tanult tőle.