Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Drogba után nyúlt Abramovics, hogy kihúzza a Chelsea-t a gödörből

2015.12.24. 11:47

Élő szerződése ellenére távozhat a Montreal Impact elefántcsontparti futballistája, Didier Drogba, és helyet kaphat a Chelsea szakmai stábjában.

A Montreal jelentette be, hogy Drogba megbeszéléseket folytat korábbi klubjával. A brit sportsajtó december eleji beszámolója szerint a Chelsea milliárdos orosz tulajdonosa, Roman Abramovics felajánlotta a 37 éves Drogbának, hogy csatlakozzon az angol bajnoki címvédő szakmai irányítóihoz.

„Kapcsolatban vagyunk Drogbával és a Chelsea-vel is. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy jövőre is nálunk játsszon, de megértjük a ragaszkodását egykori klubjához, illetve a szándékát, hogy a segítségükre legyen" – írta rövid közleményében a Montreal, amelyhez a jövő év végéig köti szerződés a 104-szeres válogatott támadót.

Drogba először 2004 és 2012 között futballozott a Chelsea-ben, majd tavaly egy szezonra visszatért hozzájuk. Júliusban igazolt az Impacthez,  ahol 14 meccsen 12 gólt szerzett.

Az elefántcsontparti csatár az új vezetőedző, Guus Hiddink társaságában a lelátóról nézte a Chelsea legutóbbi bajnoki meccsét.

„Öt-hat évvel ezelőtt már dolgoztam vele, és nagyon örültem, hogy ilyen profi játékosom van. Nem tudom, pillanatnyilag hogy állnak a tárgyalások, de az biztos, hogy az ilyen emblematikus labdarúgók sokat tudnak tenni a klubért" – vélekedett a Chelsea-hez 2009 után visszatérő szakvezető, aki a szombati, Watford elleni meccsen ül ismét a londoniak kispadján.

A minden idők legjobb Chelsea-játékosának választott Drogba a négy-négy bajnoki címet és FA-kupa-győzelmet ünnepelhetett, 2012-ben pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját. (MTI)