Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Guardiola lesz minden idők legjobban fizetett futballedzője

2015.12.24. 13:07

A Kicker információi szerint a Bayern Münchentől távozó Josep Guardiola jövő nyártól a Manchester City vezetőedzője lesz.

A sportlap megbízható angol forrásra hivatkozva úgy értesült, hogy a spanyol tréner három idényre szóló szerződést ír alá a manchesteri klubbal, amelytől évente 25 millió eurós (7,8 milliárd forint) fizetést kap. Ezzel ő lesz a világ legjobban kereső futballedzője, az eddigi bérének - évi 12 millió euró (3,7 milliárd forint) - pedig több mint a dupláját kapja majd, írja az MTI.

Guardiola jelenlegi klubja, a Bayern München vasárnap jelentette be, hogy a 2013-ban érkezett szakvezető nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését, vagyis a szezon végén távozik. Helyét az olasz Carlo Ancelotti veszi át.

Egy másik német újság, a Bild már októberben megírta, hogy a spanyol tréner jövő nyártól a Manchester Cityt irányíthatja, de ezt az információt sem az angol klub, sem Guardiola sem kommentálta. A City jelenlegi vezetőedzője, a chilei Manuel Pellegrini szerződése 2017-ig érvényes.