Messi ötödször aranylabdás, de ki ez a Puskás-díjas?

2016.01.11. 21:20

Unalmas gála volt a 2015-ös Aranylabda díjátadója, aminek végén az kapta az elismerést, akire a legtöbben számítottak, Lionel Messi. 2009 és 2012 között sorozatban négyszer nyert, most két év kihagyás után, Cristiano Ronaldótól hódította vissza a trófeát.

"Nagyon különleges érzés, hogy újra itt állhatok ezen a színpadon, egy újabb Aranylabdával, azok után, hogy az elmúlt két évben a közönség soraiból nézhettem Cristiano győzelmét. Hihetetlen, hogy ez már az ötödik. Sokkal több ez, mint amiről gyerekkoromban álmodtam. Köszönöm mindenkinek, aki szavazott rám és a csapattársaimnak. És végül köszönöm a futballnak úgy általában mindazt, amit adott nekem. A rosszat és a jót is, mert sok mindenre megtanított és segített felnőni" - nyilatkozta a színpadon.

C. Ronaldo nem tűnt csalódottnak, elsőként gratulált Messinek. A portugál lett a második, míg harmadikként Neymar végzett. A brazil azért kicsit csalódott lehet, mert a voksok mindössze 7 százalékát kapta meg, míg C. Ronaldo 27-et, Messi, 41-et.

Amilyen papírforma lett az Aranylabda, annyira meglepő a Puskás-díj: a brazil Wendell Lira gólja győzött Messi szólója és a romás Florenzi félpályás találata előtt. A csatár remek gólt ollózott, de hogy ez lett volna a legjobb, elég nehéz elhinni, még ha 1,6 millióan is szavaztak a FIFA és a France Football weboldalán. Lira 27 éves, és a nem túl ismert Vila Nevű klub mezében rúgta a gólt egy brazil bajnokin.

 Az este díjazottjai, 2015 legjobbjai


FIFA-Aranylabda: Lionel Messi
Az Év futballistanője: Carli Lloyd
Puskás-díj: Wendell Lira
Az év férficsapatedzője: Luis Enrique
Az év nőicsapatedzője: Jill Ellis
FIFA-álomtizenegy: Neuer; Thiago Silva, Marcelo, Sergio Ramos, Dani Alves; Iniesta, Modric, Pogba; Messi, Neymar, Cristiano
FIFA Fair Play-díj: Minden futballszerveződés, ami a menekülteket segíti  • Tippek
  • Bankszámla