Őrültség, igazságtalanság, ha nem Messi kapja

2016.01.11. 14:41

Aranylabda-beharangozónkban azt hoztuk ki, Messi a favorit a 2015-ös címre, de talán Neymar még nála is jobban megérdemelné. Elültethettük a bogarat a fülekben, mert olvasóink majdnem döntetlenre hozták ki kettejük versenyét saját házi szavazásunkon. Messi nyert, illetve legalábbis még vezet, de csak pártíz vokssal, pedig már 2600-nál is több szavazatot kapott.

Két nem rég visszavonult klasszis szerint viszont egyértelmű, hogy Messinek kell kapnia.

"Sosem tudni biztosra, de meglepetés, és hatalmas igazságtalanság lenne, ha nem Messi nyerné az Aranylabdát - mondta a 2014 nyarán visszavonult Carles Puyol, aki az argentinnal, de már Neymarral is együtt játszott a Barcában.

Thierry Henry 2014 decemberében hagyta abba, ő a brazillal nem, de Messivel éveket szerepelt együtt a Barcelonában.

"Őrültség lenne, ha nem ő kapná. Megérdemli, hiszen az ő csapata nyerte mindhárom trófeát. Az én Barcámban is hihetetlen futballisták voltak, de amikor nem tudtunk mit kitalálni, Messihez passzoltunk. Nem normális, amit művel, régebben ha valaki 25 gólt lőtt egy szezonban, már istenítették, Messinek ez három hónap" - nyilatkozta a Barca weboldalán.

A 2015-ös Aranylabdát hétfő este adják át, a gála fél hétkor kezdődik, az eredményhirdetésre nyolc óra körül kerül sor. Az Indexen szövegesen követheti az eseményeket, az Eurosport élőben közvetít Zürichből.

Messi és Neymar mellett Cristiano Ronaldo a harmadik jelölt, de az ő győzelme bombameglepetés lenne, mivel a Real Madrid tavaly nem nyert nagy címet.  • Tippek
  • Bankszámla