Rudolf
2 °C
13 °C

Unalmas legalább nem volt: NU-MU 3-3

2016.01.12. 23:13

Louis van Gaal ManUnited-edző arról beszélt a kedd esti Newcastle United-Manchester United bajnoki előtt, hogy sokszor untatja őt csapata, mert színtelenül játszik, és ez dühíti is. A másik menedzser, Steve McClaren azt mondta, 0-0-nak érzi a meccset, de ha valami történik az elején, lehet akár 3-3 is.

Történt, Mbemba bután, feltartott karral védekezett egy szögletnél a 8. percben, Fellaini fejéről rápattant a labda, Mike Dean bíró meg habozás nélkül befújta a büntetőt, amit Rooney a bal alsóba helyezett (0-1).

A United jobb is volt, birtokolta a labdát, bár bajban lett volna, ha Wijnaldum ziccerét nem védi lábbal De Gea.

A 38. percben Rooney villant, mesés passzt tolt le balösszekötőbe Lingaardnak, aki kötényben a kapuba is lőtt (0-2).

Ha kihúzza a szünetig a United, valószínűleg megvan a meccs, de nem húzta ki, Fellaini menteni igyekezett, épp az érkező Wijnaldum lábára fejelte a labdát, aki második zicceréből már De Gea kapujának bal alsó sarkába helyezett (1-2).

Újabb De Gea-ziccervédéssel indult a második félidő, ezúttal Cissokko közeli lövésébe feküdt bele a spanyol, majd Lingaard bebiztosíthatta volna a vezetést, ám Rooney forintos passzát fölé tudta rúgni.

Maradt az állás, és Mitrovics a másik oldalon szó szerint kiharcolt egy büntetőt: addig birkózott Smallinggal, amíg mindketten a földre kerültek, a bíró meg neki fújt. Ugyanúgy gurította be Mitrovics, mint Rooney (2-2).

Az NU átvette az irányítást, folyamatosan támadott, ám a védelme gólpasszt adott Rooneynak, aki a 80. percben nagy gólt rúgott 20 méterről (2-3).

A United haladt a 10 meccs óta nem látott idegenbeli győzelem felé, és Fellaini hihetetlen ziccerből befejelhette volna a negyediket is, csakhogy Depay nagyszerű beadását a kapusba stukkolta.

A ManU-ban mégsem volt annyi erő, hogy kihúzzon szűk negyedórát a kiesőjelölt - hátulról a harmadik - otthonában. A 90. percben egy lecsorgó labdát az érkező Dummit vágott be kegyetlenül. Lövése Smallingon megpattant, de így is nagy gól volt (3-3).

Van Gaal ezúttal biztosan nem unatkozott, de dühe nem múlhatott el, mert többször kezükben volt a meccs, mégis elszalasztották a győzelmet. McClarennek meg egyszerűen igaza lett, örült is az egy pontnak nagyon.

Newcastle vs Manchester United 3-3

A MU maradt ötödik, még mindig két pontra van a negyedik Tottenhamtől, az NU maradt 18., továbbra is kieső helyen.

Premier League, 21. forduló

Aston Villa-Crystal Palace 1-0 (0-0)
Bournemouth-West Ham United 1-3 (1-0)
Newcastle United-Manchester United 3-3 (1-2)

A Villa 19 forduló után nyert újra, de így is 8 pontra van a bentmaradó helytől. Hét meccset szerdán játszanak.