Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

C. Ronaldo nem akarta a 7-es mezt, de Fergusonnal nem vitázott

2016.01.13. 08:55

A hétfői Aranylabda-díjátadón második lett Cristiano Ronaldo, aki elárulta, hogy annak idején teljesen lefagyott, amikor 2003-ban a Sportingból a Manchester Unitedhez szerződött, és megkapta a 7-es mezt.

A 7-est előtte a MU-nál David Beckham hordta, és ebben lett legenda, ezért Ronaldo jobb szerette volna, ha nem ezt a mezt, hanem a 28-ast kapja, amit a Sportingnál is viselt.

Alex Ferguson azonban minden tekintélyét latba vetve kijelentette:

Nem, a 7-est fogod hordani

Ferguson 12,2 millió fontért vette a Sportingtól Ronaldót, közismert történet, hogy a portugálok Eb-re elkészült új stadionjának a megnyitójára hívták meg a Manchestert, a Sportingnál Ronaldo csereként állt be, és teljesen állva hagyta az angolokat. Cseleit tátott szájjal figyelték, és a hazaúton, a repülőn kérlelték Fergusont, hogy azonnal vásárolják meg a portugált. Ferguson a könyvében persze azt írja, hogy ő akkor már régen elhatározta Ronaldo leszerződtetését.

Ronaldo mindenesetre azt mondja, hogy tehernek érezte, hogy Beckham után kell ezt a mezt viselnie, de aztán fel tudott nőni a feladatához, azóta ez a szerencseszáma. 

Mindent megnyertem a futballban abban a mezben.

Volt olyan, amikor nem a 7-est hordta, a Real Madridba érkezésekor ugyanis a 7-es Raulé volt, így Ronaldo egy ideig a 9-esben lépett pályára, aztán Raul távozása után Madridban is megkapta a 7-est.