Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

A Bayern gazdagabb lesz, mint valaha

2016.01.27. 14:27

A Bayern München évek óta Katarban készül a tavaszi szezonra. Az alapozás költségei most busásan megtérülni látszanak. A Bayern gazdagabb lehet, mint valaha bármikor is volt.

A Bild szerdán, egy rövid twitter-üzenetben közölte. Karl-Heinz Rumenigge, a klub sportigazgatója egy hatalmas üzletet kötött, egy katari szponzor áll majd a bajor egyesület mögé.

Később maga Rumenigge jelentette be, hogy a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtérrel kötöttek megállapodást hét évre, ennek keretében pedig euró százmilliókban lehet majd mérni az összeget, amit a szponzorációért kap a Bayern. Az új támogató platina, azaz kiemelt partnere lesz a klubnak.

A Bayern ezzel az egyik leggazdagabb klub lehet a világon, és még az sem zavarja a bajorokat, hogy Németországban elég sok kritikát kapnak a katari szerepvállalásuk miatt. A vádak szerint a Bayern a jelenlétével legitimálja, hogy az arab államban sorozatosan megsértik az emberi jogokat. Rumenigge erre csak annyit mondott:

Ez egy edzőtábor, nem pedig politikai nyilatkozat.

A szerződések megkötése után a katariak egy újabb komoly lehetőséghez jutnak, hogy az egész számára megmutassák ambiciózus, sporttal kapcsolatos terveiket.