Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

A Real kimatekozta, miért mégis C. Ronaldo a legdrágább

2016.01.27. 17:12

Valamiért a Real Madridnak, de legalábbis a spanyol sajtónak nagyon fontos, hogy Cristiano Ronaldo maradjon a világ legdrágább futballistája, még akkor is, ha a madridi csapat többet fizetett Gareth Bale-ért.

Az átigazolási papírok szivárogtatása során ugyanis kiderült, hogy a Real Madrid 2013-ban olyan megállapodást között a Tottenhammel, ami alapján részletekben 100 millió euró fölötti összegért vették meg a walesi játékost.

Csakhogy az AS szerdai cikke addig csavarta a matekot, amíg kihozta, hogy Cristiano Ronaldo 2009-es, nagyjából 97 millió eurós vételára mégiscsak több, mint a Bale-ért fizetett 100 millió. De mégis hogyan lehetséges ez?

Hát úgy, hogy ahogy Bale esetében, úgy Cristiano Ronaldóért is részletekben fizet a Real, az összesen 72 millió eurónyi összeg három törlesztőrészletét pedig kölcsönökből fedezték a Manchester United felé, azokra pedig kamatot is fel kellett számolni, így ténylegesen mindennel együtt 104,7 millió euróba került a portugál játékos, ez pedig több, mint a Bale-ért fizetett pénz.