Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Elszabadulnak a bérek a Barcánál, gond lehet belőle

2016.01.29. 15:23

Gazdasági nehézségeket okozhat a Barcelonának Neymar és Messi nyári automatikus fizetésemelése, állítja a madridi AS című újság.

Az argentin a mostani 22,8 millió eurója helyett 39,4 milliót fog keresni, míg a brazil 9,1 millió helyett 17,6-et. Mindez a FIFA gazdasági fairplay-szabálya miatt lehet probléma, ugyanis a bérek nem haladhatják meg az összbevétel bizonyos százalékát. Ebben az idényben 421 millió euróra jött ki a maximumérték, és a Barca 419-et költött az alkalmazottjaira, a klub minden területét számítva, a takarítóktól Messiékig.

Ahhoz, hogy a jelentős emelések beleférjenek, növelni kell az egyesület bevételeit, illetve ki kell sakkozni, honnan lehet lecsípni a fizetésekből.

Bonyolítja a helyzetet, hogy Neymarral hosszabbítani akarnak, ami újabb fizetésemelést eredményezne. Nagyon megkörnyékezhette őt a Real Madrid egy galaktikus ajánlattal, és ugyan kinyilvánította, hogy nem akar elmenni, a Barca-vezetőség nyomás alatt van az emelés miatt. Jelenlegi szerződése 2018 nyarán fut ki, Florentino Perez tervéről már írtunk a napokban.

A Barcelona tárgyal is lehetséges új szponzorokkal, változhat a mezfelirat is, amiért jelenleg a Qatar Airways fizet tízmilliókat évente.