Antal, Anett
16 °C
24 °C

C. Ronaldo: zseniális gól és mesterhármas

2016.01.31. 22:25

Merész terveket szőtt az Espanyol, Zinedine Zidane viszont könnyű játékot és gyors gólokat kért játékosaitól, végül a Real Madrid vezetőedzőjének számításai jöttek be, Ronaldoék már az első 45 percben eldöntötték a meccset és parádéztak a Bernabeuban. A Real Madrid a végén 6-0-ra győzte le az Espanyolt a spanyol futballbajnokság 22. fordulójában.

Gyakorlatilag egy negyedóra alatt eldőlt minden. A gólok sora a 7. percben kezdődött, amikor James Rodriguez egy remek csel után középre ívelt, Karim Benzema pedig könnyen fejelt az Espanyolban ezen a meccsen bemutatkozó litván Giedrius Arlauskis kapujába.

Öt perccel később Cristiano Ronaldo harcolt ki egy büntetőt, amelyet saját maga értékesített.

 

Alig lendült át az óra a 15. percen, amikor Luka Modric már másodszor indított el egy góllal végződő támadást, a horvát ezúttal hivatalosan is gólpasszt jegyzett, James pedig egy védőről megpattanó lövésével nyugtázta a harmadik gólt.

 

Már csak néhány másodperc volt az első félidőből, amikor C. Ronaldo egy zseniális csel után, egyéni akció végén bombázott a kapuba. Ezzel gyakorlatilag a Real Madrid le is rendezte ezt a meccset.

 

A második félidőben az Espanyol is előre merészkedett. A meccsen amúgy úgy negyedóránként előfordult az is, hogy a Real kapusának is el kellett vetődnie. Ahogy az várható volt, negyedóra gála után a Real is visszavett.

Így is történt. A második félidőre két cél maradt. Hazai részről nem kapni egyetlen gólt sem, a vendégek részéről pedig ennél nagyobb megaláztatás nélkül túlélni ezt a meccset. A 73. percben aztán az Espanyol szépíthetett volna, de ezt Navas kapus akadályozta meg bátor kivetődéssel.

Ronaldo a 82. percben még egyszer villant, mesterhármasig jutott, meg volt egy szerencsétlen öngól is, így aztán egy fél tucattal (ebben a szezonban másodszor a Realtól) a zsákjában mehetett haza az Espanyol.

A bajnokság is izgalmas: a Barca 51 ponttal vezet, második az Atlético 48-cal, harmadik a Real 47-tel.

És a tripla mellett egy másik zseniális csúcs Ronaldótól. Ő lett ebben az évezredben az első futballista, aki egy csapatnak, egy bajnokságban hét gólt tudott rúgni. Erre az Espanyol-drukkerek azért olyan jó szívvel nem fognak emlékezni.

Real Madrid-Espanyol 6-0 (4-0)

Las Palmas-Celta Vigo 2-1 (1-1)

Valencia-Sporting Gijón 0-1 (0-0)

Sevilla-Levante 3-1 (1-0)

szombaton játszották:

Real Sociedad-Real Betis 2-1 (2-0)

Villarreal-Granada 1-0 (0-0)

Eibar-Málaga 1-2 (0-1)

Getafe-Athletic Bilbao 0-1 (0-1)

FC Barcelona-Atlético Madrid 2-1 (2-1)

hétfőn játsszák:

Deportivo La Coruna-Rayo Vallecano 20.30