Viola
-6 °C
0 °C

Messit nem nevezik az olimpiára

2016.02.01. 22:42

Lionel Messi nem szerezheti meg második olimpiai aranyérmét a riói nyári játékokon, ugyanis az argentin labdarúgó-válogatottat irányító Gerardo Martino nem nevezi őt a keretbe.

Martino hétfőn kifejtette, nem szeretné, hogy az ötszörös aranylabdás játékos - aki a júniusi centenáriumi Copa Americán az argentin együttes csapatkapitánya lesz - kizsigerelje magát egy fárasztó klubszezon után, írta az MTI.

Az olimpiai labdarúgótornán 23 év alatti játékosok szerepelnek, ám három túlkoros nevezésére is lehetőség van. Martino azonban nem viszi el Brazíliába a 28 éves Messit, aki tagja volt a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes válogatottnak.

"Messi nem megy az olimpiára, mert sok más fontos feladat is vár ránk idén. Az olimpia előtt ott lesz a Copa America, az olimpiai játékok után pedig négy forduló a világbajnoki selejtezősorozatból" - nyilatkozta Martino.

"A jelek szerint a Barcelona szezonja nagyon hosszú lesz. Természetesen szeretnének minden sorozatban győzni, de nem minden áron: nem fogom a pályára küldeni a játékosokat azért, hogy ott haljanak meg" - jelentette ki.

Az idén százesztendős Copa America a legnagyobb múltra visszatekintő válogatott torna, az idei, 16 csapatos tornán az Egyesült Államokban tíz válogatott képviseli a dél-amerikai és hat a közép-amerikai térséget.