Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Egy szoros meccs is nagy szenzáció lenne

2016.02.02. 12:27

A magyar futsal-válogatott harmadszor vesz részt a sportág Európa-bajnokságán, ha megszerzi története első győzelmét, akkor nyolc közé juthat, vezeti fel az eseményt az MTI.

A magyarok vasárnap délután érkeztek meg Belgrádba, ahol a nyitónapon 21 órától rögtön a világranglistán éllovas spanyolokkal találkoznak, majd két nappal később, csütörtökön szintén 21 órától az ukránokkal csapnak össze. Az utóbbi mérkőzés dönt majd a hatszoros Eb-győztes spanyolok mögötti második, szintén továbbjutó helyről a csoportban.

A spanyol Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány csapata decemberben találkozott az ukránokkal a hazai rendezésű vb-selejtező tornán, akkor 5-3-as vendégsiker született Győrben, de így is mindkét gárda bejutott a részvételről döntő rájátszásba, melynek sorsolását február 12-én tartják Belgrádban.

Ahogy a szakvezető fogalmazott az indulás előtt, azóta felkészültebb és tapasztaltabb a csapata, amely két alapemberrel kiegészülve várja a találkozót.

A B csoport továbbjutói az A jelű hármas tagjaival játszanak keresztbe a negyeddöntőben, tehát a házigazda szerben kívül a portugál, vagy a szlovén válogatott lehet a magyarok ellenfele továbbjutás esetén.

Magyarország az eddigi kilenc Eb-ből mindössze kettőn vett részt, 2010-ben házigazdaként. A 2005-ös debütáláskor három, öt évvel később két vereséggel búcsúzott a csoportkör után.

A kijutás a macedóniai selejtezőtornáról jött össze a spanyolok mögött, akik akkor 5-0-ra nyertek. A pótselejtezőt érő második helyet négy ponttal, a hazaiakat és a svájciakat megelőzve érte el a társulat .

A rájátszásban emlékezetes csatában vívta ki az Eb-szereplést Romániával szemben. Az idegenbeli 2-2-es döntetlent követően Debrecenben is ugyanez az eredmény született, s bár a románok vezetést szereztek a hosszabbításban, Dróth Zoltán előbb egyenlített, majd az utolsó másodpercben fejesgóljával fordított és ezzel kiharcolta az Eb-részvételt.

A korábbi kilenc Eb-n a hat spanyol diadal mellett egyszer az oroszok és kétszer az - ezúttal is címvédő - olaszok nyertek.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft