Piroska
-2 °C
5 °C

Nincs még végleges lakhelye az Eb-csapatnak

2016.02.02. 11:59

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egyelőre még nem foglalta le azt a szállodát, ahol a válogatott lakni fog az Európa-bajnokság idején. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) erre február elseji legkésőbbi időpontot határozott meg, de a magyarok pár napos kedvezményt kértek és kaptak.

Korábban arról volt szó, hogy Pau lehet a legideálisabb hely, mert mindhárom helyszínhez közel van. Előfordulhat, hogy lesz ennél egy jobb város.

A magyar válogatott meccsei

  • Június 14: Magyarország-Ausztria, Bordeaux 18.00
  • június 18: Magyarország-Izland, Marseille 18.00
  • június 22: Magyarország-Portugália, Lyon 18.00

Bernd Storck azt szeretné, ha nem lakna együtt a csapat más válogatottal, mert rossz tapasztalatai voltak Új-Zélandon a tavalyi U20-as világbajnokságon.

Az UEFA protokollja szerint az Eb-re öt nappal az első meccs előtt kell megérkezni. A meccs előtti napokon pedig már a meccs helyszínén kell legyen a társulat, mert kötelező sajtótájékoztatót is tartani például. A meccs után lehet visszatérni a fő bázisra.

A napokban tehát az MLSZ lefoglalja a szállodát, és a végleges program is hamarosan kiderülhet – kétszer Ausztriába megy edzőtáborozni a keret a bajnokság április 30-i befejezése után -, ha lekötnek egy május végi felkészülési meccset.

A már ismert meccsek:

  • március 26: Magyarország-Horvátország, Budapest
  • június 4: Németország-Magyarország, Gelsenkirchen