Valér
2 °C
8 °C

Spanyol-magyar 5-2 a futsal-Eb-n

2016.02.02. 23:27

A magyar futsalválogatott 5-2-es vereséget szenvedett a világranglista-vezető spanyol csapattól a belgrádi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek keddi nyitófordulójában - jelentette az MTI.

Jól kezdett a magyar csapat, biztosan tartotta a labdát a világranglista-vezetővel szemben is. A félidő közepén aztán a spanyolok egy szerencsés öngóllal megszerezték vezetést. Innentől kezdve az ibériaiak átvették az irányítást, de a magyar csapat bírta a nyomást. A vb-ezüstérmes öt perccel a félidő vége előtt növelte előnyét, majd közvetlenül a szünetet előtt Miguelin Tóth Gyula kapus hibáját kihasználva 3-0-ra módosította az eredményt.

Nem sokkal a fordulás után megszületett az Eb első magyar gólja: a végig kitűnően futballozó Dróth Zoltán talált be szabadrúgásból. A spanyolok ettől nem törtek meg, és visszaállították a különbséget. Ugyan a hajrában a spanyolok már 5-1-re vezettek, a magyarok vészkapussal támadtak, Dróth második találatával pedig szépítettek.

Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány együttese csütörtökön az ukránokkal találkozik. Az Eb-n négy háromcsapatos csoportban szerepelnek a válogatottak, az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe.
   
    1. forduló:
    B csoport:
Spanyolország-Magyarország 5-2 (3-0)
Belgrád, Kombank Aréna, v.: Tomic (horvát), Sorescu (román)
    gólszerzők: Németh (8., öngól), Bebe (15.), Miguelin (20., 29.), Andresito (36.), illetve Dróth (24., 38.).

    Spanyolország:
Tóth - Klacsák, Horváth, Németh, Ráb, cserék: Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Gál, Szeghy, Dróth, Hosszú

    Magyarország:
Paco Sedano - Mario Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos, cserék: Ortiz, José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Alex, Miguelin
   
   korábban:
    A csoport:
Szerbia-Szlovénia 5-1 (1-1)