Bernadett
0 °C
4 °C
Swaney Elizabeth
hétfő 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

A LinkedInen kerestek jobb-bekket, exvidist vettek fel

2016.02.03. 18:41

Nem mindennapi módon talált magának csapatot Álvaro Brachi, a Videoton volt védője. A 2011 és 2015 között Fehérváron futballozó légiós a szlovén NK Domzale hirdetésére jelentkezett, amit a LinkedIn nevű, a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózatán hirdettek meg.

A szlovénok "támadó felfogású jobbhátvédet kerestek, aki EU-útlevéllel rendelkezik, és könnyen illeszkedik be a 3-4-3-as rendszerbe". A klub szerint 150 pályázó közül esett a választás a spanyol futballistára.

Grega Krmavnar a szlovén szövetség tisztségviselője a BBC-nek így indokolta a furcsa játékosvásárlást: "Az NK Domzale egy elég alacsony költségvetésű klub, nincs pénze nagyobb futballistákra."

Brachi videofelvétele csak félig győzte meg a szlovénokat, de egy hét próbajáték után szerződést kapott. A hátvéd pozíciója 2015 januárjában vált bizonytalanná a Videotonnál, végül tavaly nyáron távozott, azóta nem volt klubja.

Az NK Domzale jelenleg harmadik a tízcsapatos szlovén élvonalban, ami azt jelenti, hogy Európa Ligát érő helyen áll, öt ponttal van lemaradva a második Maribortól, nyolccal az első Olimpija Ljubljanától.