Mátyás
-6 °C
1 °C
Gyorskorcsolya
Percről Percre

Most kell lekeverni Neymarnak egy baráti pofont

2016.02.04. 10:48

Lehengerlő volt szerdán a kupában a Barcelona, 7-0-val semmisítette meg a Valenciát, és az elődöntő első meccsén eldöntötte a továbbjutást. 

Luis Suarez négyet lőtt, Messi hármat, Neymar egyet sem.

Pedig a brazilnak legalább annyi lehetősége volt a gólszerzésre, mint két csatártársának, de nagy részüket elpimaszkodta. Rúghatott egy büntetőt is, amit a kapufára vágott. Valójában nem is lőtte rosszul, a kapusnak nem volt esélye, de egy kicsit túlhelyezte. És már a készülődésekor az merült fel a nézőben, na ebből vajon mi lesz? Neymar ugyanis egyáltalán nem futott neki a labdának, mögötte egy méterre állt startpozícióban majdnem tíz másodpercen át, ebből ötöt konkrétan azután, hogy a bíró jelezte, elvégezheti. Érezni lehetett, hogy nem fog bemenni.

 
Most már 8 tizenegyeséből 4-et elrontott a szezonban.

Remek volt a gólpassza Luis Suareznek az első találatnál, és zseniális a harmadiknál Messinek, amikor lehet, hogy hozzá sem ért a labdához, de ezzel ugratta ki az argentint. Kellett persze Suarez is, aki elengedte a labdát, ami neki is tökéletes lett volna.

 

Ott volt az az átvétele, amikor sarokkal, háttal állva bőrözte be szegény Barragant, és fordult le róla, aztán úgy lehagyta a labdával, hogy a védő le is lassított.

 

Innentől kezdve a Valencia-hátvéd begőzölt rá, Neymar pedig azzal töltötte majdnem az egész második félidőt, hogy őt idegesítse. Barragan belépett elé, amikor játékban sem volt a labda, Neymar visszaszólt. Összevissza húzogatott, amikor semmi értelme nem volt, meg mutogatott Barragannak, hogy csak dumálni tud. Még a lefújás után is egy másik brazil, Adriano lépett utána, hogy higgadjon már le.

 

Olyan volt, mint a tíz évvel ezelőtti Cristiano Ronaldo, akiért akkoriban szintén azért lehetett aggódni, hogy mikor törik el a lábát a Premier League-ben. Ugyanez volt a helyzet tegnap Neymarral. 

Messi és Suarez nem ment bele semmi feleslegesbe, nem akart fogócskázni az ellenféllel, csak gólt rúgni, be is pakoltak egy rakatot. Ha Neymar is ezt akarta volna, ő is rúg vagy hármat,

 de ahelyett, hogy koncentrál, energiáját elfecsérelte Barragan bosszantására.

Arról nem beszélve, hogy az ilyesmi senkinek nem szimpatikus, se a nézőknek, sem a bíróknak, akik továbbra sem fogják megvédeni így a kemény faultoktól.

 

Pár nap, és 24 lesz, C. Ronaldo ekkoriban már tudott gondolkodni, lassan neki is el kéne kezdenie, vagy nem csak a helyzetek maradnak ki, de le is rúgják.