Sára, Márió
2 °C
6 °C

Cruyff: 2-0-ra vezetek a rák ellen, és ez még csak a félidő

2016.02.13. 13:47

A legendás holland labdarúgó, majd edző, Johan Cruyff úgy fogalmazott, hogy 2-0-ra vezet a tüdőrák elleni küzdelmének első félidejében.

A 68 éves sportembernél - aki mintegy 25 éven keresztül erős dohányos volt - októberben diagnosztizáltak daganatos megbetegedést egy barcelonai klinikán, írja az MTI.

Cruyff most azt mondta: reményei szerint meggyógyul.

„Több kezelésen vagyok túl, és mondhatom, hogy az eredmények igencsak pozitívak. Mindez az orvosok kiváló munkájának, az emberek szeretetének és a pozitív mentalitásomnak köszönhető" – magyarázta.

„Most úgy érzem, 2-0-ra vezetek a mérkőzés első félidejében. A meccs még nem ért véget, de biztos vagyok benne, hogy a végén én leszek a győztes" – jelentette ki.

Johan Cruyff az Ajax játékosaként háromszor nyert Bajnokcsapatok Európa Kupáját, az Aranylabdát szintén háromszor kapta meg, a holland válogatottal világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes volt. Az FC Barcelona vezetőedzőjeként ugyancsak ünnepelhetett BEK-győzelmet. Ebben az időszakban, 1991-ben koszorúérműtéten esett át, azután felhagyott a dohányzással. Edzőként 2009 és 2013 között a katalán válogatottat irányította.