Meghalt a Bolgár Farkas

2016.02.13. 13:51

Meghalt a bolgár futballválogatott egykori játékosa, az 1994-es világbajnokságon negyedik Trifon Ivanov. A játékos 50 évet élt, szívroham végzett vele.

A középső védőt jellegzetes arcszőrzete és hajviselete miatt sokan megjegyezték, a legtöbben Bolgár Farkasként emlegették. A válogatottban 76-szor szerepelt, ezalatt hat gólt szerzett, részt vett az 1996-os Európa-bajnokságon és az 1998-as vb-n is. Együtt játszott többek között Hriszto Sztojcskovval, Emil Kosztadinovval és Luboszlav Penevvel. Kiváló rúgótechnikája volt, óriási szabadokat rúgott, de érdemes megnézni ezt a kapáslövését is:

„Trifon Ivanov a bolgár futball történetének egyik legjobb védőjeként marad majd fent. Mielőtt nagy játékos lett volna belőle, már akkor is nagyszerű ember volt, nagy szívvel, olyan, aki mindig kész segíteni. Egy igaz barátot gyászolunk most" – írta közleményében a bolgár szövetség.

A CSZKA Szófiával háromszor volt bolgár bajnok, játszott a Real Betisben, a Neuchatel Xamaxban Détári Lajos csapattársa volt, majd a Rapid Wienbe, később az Austria Wienbe igazolt. A Rapiddal 1996-ban KEK-döntőig jutott. Ebben az évben az év játékosa is lett Bulgáriában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport