Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

A Barca lepasszolt tizenegyese szabálytalan volt

2016.02.15. 13:37

A vasárnap esti Barcelona–Celta Vigo-meccsen (6-1) Suárez harmadik gólját, egy trükkös, de erősen vitatható tizenegyesből szerezte.

A szabálytalanságot Messivel szemben követték el, ő is állt a labda mögé a büntetőnél. Eközben egy vendégjátékos és Suárez is a tizenhatos vonala mögött áll, de nem az abból nyíló félkör mögött. 

A FIFA-szabályok szerint a büntető elvégzése előtt a rúgón kívül az összes játékosnak a labdától legalább 9,15 méterre kell lennie.

A Barcelona gólja szabálytalan volt, mert a labda elrúgása előtt Suárez és egy celtás már belépett a körívbe, tehát nem tartották be az előírt távolságot. A bíró azonban megadta a gólt. Ha észrevette volna a hibát, újra kellett volna rúgatnia a büntetőt.

A tizenegyes nemcsak ezért megosztó, sokan felvetették, hogy a Barca célja ezzel az elvégzési móddal a megszégyenítés lehetett.

A videón érdemes megnézni azt is, hogy Messi valószínűleg Neymarnak szánta a labdát. A brazil  is nagy lendülettel érkezett a labdára, Suárez előle rúgta el a labdát és gólörömnél mintha ezt tenné szóvá Neymar.