Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Storck felméri, milyen állapotban vannak a válogatottak

2016.02.16. 15:23

A júniusi labdarúgó Európa-bajnokságra készülő Bernd Storck február 22-től tartja első összetartását. Hétfőn fizikai felmérésekkel, tesztekkel kezdődik az edzőtábor, mely az ezt követő időszak felkészülésének alapját szolgáltatja, hiszen az eredmények ismeretében a stáb újabb, ezúttal is egyénekre bontott edzésprogramot állíthat össze a labdarúgóknak.

"Szeretnénk képet kapni arról, hogy a játékosoknak milyen fizikális mutatókban kell fejlődniük a következő hónapokban, emellett lehetőségünk lesz kipróbálni olyan fiatal reménységeket, akikről kiderülhet, hogy magasabb szinten is számíthatunk-e rájuk, akár a nyári Európa-bajnokságon, akár az A-válogatott meccsein" - idézte a szövetség hivatalos honlapja a szövetségi kapitányt.

A decemberben összehívott távlati csapatból is meghívott játékosokat, akiknek most lehetőségük nyílik arra, hogy megismerkedjenek a nemzetközi szintre történő felkészülés elvárásaival, és jó teljesítményük esetén egy lépéssel közelebb kerüljenek az Eb-hez.

"A válogatott gerince adott, de a kapu továbbra is nyitva áll bárki előtt, aki jó formájával bizonyítja, hogy helye van az együttesben" - összegzett a szakember.

  • Kapusok: Király Gábor (Szombathelyi Swietelsky Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedűs Lajos (MTK Budapest), Nagy Gergő (Vasas)
  • Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK Budapest), Juhász Roland (Videoton FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Lang Ádám (Videoton FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Litauszki Róbert (Újpest FC), Forró Gyula (Puskás Akadémia), Predrag Bosnjak (Szombathelyi Swietelsky Haladás), Leandro (Ferencváros)
  • Középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Elek Ákos (DVTK), Pintér Ádám (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC), Holman Dávid (DVSC-Teva)
  • Támadók: Bódi Ádám (DVSC-Teva), Varga Roland (Ferencváros), Pekár László (Puskás Akadémia), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Ugrai Roland (Szombathelyi Swietelsky Haladás), Mervó Bence (FC Sion)