Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Guardiola a világ összes pénzét elverheti, de nem Bayern-játékosra

2016.02.18. 13:02

Pep Guardiola a nyártól átveszi a Manchester Cityt, és várhatóan óriási költekezésbe kezd, amihez a tulajdonosok gyakorlatilag korlátlan mennyiségű pénzt biztosítanak. Erre készülve Guardiola mostani klubja, a Bayern München igyekszik bebiztosítani magát.

Angol lapok szerint a müncheni klub vezetésével Guardiola egyezséget kötött, hogy egyetlen Bayern-játékost sem visz magával, legalábbis az első évében. Guardiolával korábban már előfordult, hogy az új klubtól azt kérte, hogy volt csapatától szerződtessenek játékost (a Barcelonától Thiagót, akihez amúgy valószínűleg nem nagyon ragaszkodnának a Bayernnél), de pletykák szerint most amúgy sem Németországból szeretne igazolni. 

Eddig arról lehetett hallani, hogy a juventusos Paul Pogbát, az Evertonban futballozó John Stonest és két Barcelona-játékost, Sergio Busquetset és Neymart szeretné megszerezni. Utóbbi nemrég beszélt arról, hogy mennyire szeretne együtt dolgozni Guardiolával, egészen pontosan azt mondta, hogy

azonnal ugranék egy olyan lehetőségért, hogy Pep Guardiolával dolgozhassak.

Busquets megszerzése sem tűnik teljesen reménytelennek, a futballista például a múlt héten azt nyilatkozta, hogy csak két ember lenne képes elmozdítani Barcelonából: a felesége és Pep Guardiola. Azt mondta, az edzőnek nagyon sokkal tartozik, ezért szívesen dolgozna vele együtt megint. 

A Bayern-vezetőség amúgy is eléggé berágott, hogy a katalán edző idő előtt bejelentette a távozását, miközben még bőven van hátra a szezonból, ezért az utóbbi időben megromlott a viszonyu k.

Van olyan lap, ami úgy tudja, még az sincs kizárva, hogy a szezon vége előtt kirúgják Guardiolát, mehet, ha kiesnek a Bajnokok Ligájából. Ez volt az a sorozat, amit bayernes évei alatt eddig nem sikerült megnyernie, most harmadszor is próbát tesz.